Tag Archives: E-tupakka

Kaunistaako sähkötupakka?

admin Leave a Reply

Kyllä taas tapahtuu sähkötupakkamarkkinoilla. Eikö tupaakkaa oo tutkittu? Ja eikö tupakka tapa valtavasti henkilöitä vuosittain? Ja eikö rööki juuri oo tämä pahe, jonka Suomalaisia murhaa käyttäjänsä vuositasolla ja aiheuttaa he miljardikustannukset? Minkä vaihtoehdon sähkötupakka antaa? Sähkötupakka ei varmasti oo yhtä myrkyllinen kuin kessu. Olen hankkinut niitä Englannista hintaan 3,99 £ kahden kappaleen pakkauksessa eli yhden Budin hinta onkin näin kaksi,5 €.

Mirtin myymissä sähkötupakkanesteissä makuaineina on toisen muassa mansikkaa, lakritsia ja mentolia. Ei tuota tuhansia myrkkyjä joita tupakansavussa on eivätkä altista toisia passiiviselle tupakoinnille. Kaikki sähkötupakan osat ovatkin kuitenkin käytössä kuluvia laitteita joten on erittäin suositeltavaa että hankit runsaasti varaosia samantien tai ennemin todettuasi pitäväsi tuotteesta.

Länsimaissa perinteisen savukkeiden suosio on hiipunut, joten yhtiöt haistavat uutta bisnestä. Akku syöttää virtaa atomisaattorille mikä höyrystää e-nesteen. Useimmat valmistajat suosittelevat akkua ladattavaksi ensimmäisellä kerralla vähintään 8 tuntia.

Perinteisesti sähkötupakka emuloi ulkonäöltään tupakkaa, vaan nykyään näitä rakennetaan monen muotoisia, sävyisiä ja kokoisia. Voit käyttää sähkötupakkaa sikäli kauan kuin akussa riittää virtaa vai tankissa riittää nestettä. Voit aloittaa polttamisen milloin vain sekä lopettaa sen jahka tahdot. Onko sähkötupakka turvallinen? Sähkätupakka onkin täysin turvallinen laite verrattuna esimerkiksi tupakkaan, joka polttamiseen liittyy aina tulipaloriski.

Sähkötupakka pitää sallia

Tästä sähkötupakasta onkin olemassa sekä automaattinen niin että manuaalinen, käynnistysnapilla varustettu versio. Patruunaan lisättävä nestemmäinen aine on propyleeni-glykoli-pohjaista ja sitä onkin todennettu verrattain laajalti. Käyttäjä voi itsekin valita monista eri vaihtoehdoista, millaista liuosta haluaa sähkötupakassa höyrystää.

Tämäkin on vain itsekin kokeiltava sekä todettava kumpi on isompi määrä itsensä mieleen. Näin syntyvä höyry onkin “savua”, jota sitten hengitellään sekä saadaan lähes totaalisen tilalle suunniteltu savuttelukokemus kuten tupakallakin, paremman makuinen ainoastaan. Muista klassikkoja ovatkin mm. E-nesteen säiliö täten ampulli käy aloituspakkauksen mukana yleensä valmiiksi täytettynä, mutta kun E-neste tankin sisällä tulee vähiin taikka loppuu kokonaan joutuu teidän täyttää tämä uudelleen. Minä en tiedä onko Valviran tavoitteena ollut sähkötupakan myynnin lopettaminen taikka onko kyseessä ainoastaan yksi kieltoasetus, jonka seurauksia ei oo osattu arvioida.

Sähkötupakka – pelko tai apukeino?

Helmikuussa 2011 Tulli otti haltuun sähkötupakkatilauksen, mikä johti Suomen ensimmäiseen sähkötupakkaoikeudenkäyntiin. Suomen ulkopuolella on saatavilla makuja, mitkä onkin tehty vastaamaan tietyn tupakkamerkin makua sekä tekemään todelliset tupakkamerkit tunnetuksi sähkötupakan käyttäjälle.

Continue reading