Sähkötupakka verkosta

Sähkötupakassa propyleeniglykoli höyrystyy, minkä vaikutusta ei ole oikeastaan todennettu, vaan käyttäjien kokemukset ovat olleet positiivisia. Pääkaupunkiseudun ravintoloitsijat on hieman hämmentyneitä lisääntyneen sähkötupakoinnin tähden. Sähkötupakan  keskimmäinen määrä on nimeltään höyrystin joten ihmisten kielellä höyrystin. Myöskään nikotiinia sisällään pitävät nesteet eivät ole lääkkeitä toiminnallisuuden mukaan. Miksi tupakoinnin lopettaminen tuntuu terveyteesi? Tupakat pilaavat keuhkojesi myös verenkierron.

Valmistajat vaativat sähkötupakan myyntiä tavallisena kuluttajatuotteena. Iso-Britanniassa hallituksen edustajat on kiinnostuneita etsimään vaihtoehtoisia nikotiinilähteitä sekä kannustamaan tupakoivia kansalaisiaan näiden käyttöön. Ensimmäisellä latauskerralla suositellaan niin että annat akun latautua noin kymmenisen tuntia, vain tulevaisuudessa akun lataus kestää muutamista kolmeen tuntia.

Tämän päätöksen vuoksi hänen kauppansa ajautui konkurssiin. Sähkösavukkeisiin käytettäviä nesteitä onkin saatavilla eri vahvuisina ja niihin on mahdollista lisätä makuja, mitkä tekevät käyttämisestä miellyttävämpää tottumattomille käyttäjille.

THL:n ylilääkäri Antero Heloma arvioi kuluvan viikolla Helsingin Sanomissa, ettei sähkötupakasta oo tulossa uutta kessua, kuitenkin käyttäminen lisääntyisi yhä. Sähkötupakan isoin määrä on patteri, toinen vastapuolisko on patruuna sekä tämän lisäksi höyrystäjä pystyy olla oma osansa.

Muun muassa Yhdysvaltain lääkeviranomaisen FDA:n (Food and Drug Administration) tutkimuksissa on käynyt ilmi, että sähkötupakat tuottavat hengityskaasuun pieniä määriä kasvaimia aiheuttavia nitrosamiineja sekä jäänestoaineessa käytettävää myrkyllistä dietyleeniglykolia (Westenberger 2009). Virasto kielsi keskiviikkona tekemällään väliaikaisella määräyksellä yhtiötä jatkamasta mainoskampanjaa radiossa ja lehdissä.

En väitä mitään, kysyn ainoastaan niin että miksi onkin näin tupakkayhtiöt pelkäävät pakollisia valmistusainelistoja isompi määrä kuin mitään markkinointirajoituksia vai lainsäädäntöä? Valviran edustajat selittävät jotta sähkötupakka onkin tuntematon suure, niin että sitä ei ole tutkittu. Nikotiini katsotaan kotimaassa lääkeaineeksi sekä ketkään ei ole toistaiseksi saanut lupaa lääkeaineiden myyntiin. Sähkötupakan käyttö on hyvinkin iisiä sekä näköisversioi totaalisen tavallisen savukkeiden käyttämistä.

Comments are closed.