Sähkötupakka huonoksi keuhkoille

Maaliskuussa 2012 päätti Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä kieltää sähkötupakoiden käyttämisen joukkoliikenteessä sekä kuljettajien taukotiloissa, perustellen juttua ensivaikutelmaltaan kessua muistuttavan sähkötupakan käyttämisen aiheuttamilla sekaannuksella ja hämmennyksellä sekä vedoten nestepatruunasta vapautuvien vesi- ja glyserolihöyryjen aiheuttamiin mahdollisiin hengitysoireisiin.

Sähkötupakkaan siirtymisen päästä olo paranee huomattavasti sekä rahaa säästyy koska sähkötupakoinnin kustannukset on alle 20 % tupakoinnin kustannuksista. Siinäpä silloin voi itse kukin arvailla jota on tilaamassa. Se on koko tuotteen toiminnallisuus noin yksinkertaistettuna, eikä tästä usein sen enempää tarvitsekaan tietää.

Sähkötupakka sekä röökaamisen lopettaminen

Lain mukaan käyttö on silti laillista periaatteessa joissa ainoastaan. Makuja löytyy suurinpiirtein kaikki samat kuin makeisistakin, onkin hedelmiä, kahvia, suklaata, teetä, toffeeta sekä toiset menevät jo lähemmäs hajuvesiäkin. E-savukkeista otetaan normisti pidempiä imaisuja kuin tavallisista tupakista.

Sähkötupakka täytyy kieltää

helmikuuta 2011 Vantaan käräjäoikeus vapautti sähkötupakoita ilman lääkemääräystä tilanneen miehen lääkerikossyytteestä, todeten ettei reseptiä tarvittu koska kerta-annokset oli niin vähäisiä. Hyvänä puolena pyritään pitää niin että varaosia onkin ongelmitta tarjolla useilta myyjiltä suosituimpiin malleihin sekä ne ovat keskenänsä yhteensopivia.  Sähkötupakka ei värjää hampaita sekä hengitys pysyy raikkaampana.

Aika lähelle tupakoinnin kokemusta kuitenkin päästään, silloin vesihöyry vaikka vaikuttaa sopivan lämpimältä ja maistuu (mausta riippuen) hieman tupakalta. Kuten kaikissa akuissa sekä paristoissakin, vaihtelee litium-akun jännite riippuen latauksen määrästä. Akun päässä oleva pieni LED-valo ilmoittaa milloin patteri on käyttövalmis.

Itse rullailen paperista yhden kulman puikoksi sormien välissä jonka kuluttua paperilla voi pyyhittyä myöskin sisäpintoja.

Comments are closed.