Category Archives: Elektroninen tupakka

Kaunistaako sähkötupakka?

admin Leave a Reply

Sähkötupakan täytyy olla todella vaaratonta sekä harmitonta jos tuo on tämä argumentti, mikä sosiaali- ja terveysministeriön virkamies valtakunnallisessa mediassa haastateltuna valitsee perusteeksi tän kieltämiselle. injektionesteissä, ihon- ja hiustenhoitotuotteissa, humektanttina tupakassa, valmisruuissa, sisätilojen savukoneissa, juomaveden jäänestoon, hammastahnoissa. Tämän takia monet ravitsemusliikkeet toivovat sähkötupakan käytön rajoittuvan tupakkakopin puolelle.

Sähkötupakka vahvistukseksi keuhkoille

Yleensä aine koostuvat pääosin propyleeniglykolista taikka glyseriinistä, mitä on jatkettu vedellä ja monenlaisilla makuaineilla. Ongelmana onkin, jotta aine vuotaa lähes kaikissa toteutuksissa. Patruunassa oleva täyttöneste siirtyy automaattisesti höyrystäjään ja höyrystin aktivoidaan joko painamalla sähkötupakan akussa olevaa katkaisijaa (manuaalinen versio) vai ainoastaan imaisemalla sähkötupakasta (automaattinen versio).

Minulle onkin tultu eräässä ravintolassa kertomaan, että muutoin saisit käyttää sähkötupakkaa, vaan tämä saattaisi aiheuttaa kysymyksiä toisissa asiakkaissa. Varsinkin alkuun tottumattoman voikin olla ikävä nähdä eroja laitteiden joskus. silloin kun siis oikeastaan poltin tavallisia savukkeita (punainen Marlboro) sikäli saatoin tuntea näiden haitallisen vaikutuksen kehossani jonka ikinen päivä.

Kuinka iisiä sähkötupakan käyttäminen on? Haluan koota tärkeimmät informaatiot yhteen paikkaan, niin että aloittelijat saavat helposti ja nopeasti informaatiota osatakseen valita itselleen mukavan sähkötupakan ja käyttötavan. Kuka naruja vetelee? Vai onko ainoastaan niin, niin että kun isoissa asioissa ollaan voimattomia, eliminoidaan uhista pienin? Sähkötupakka joten e-savuke on sähköinen laite.

Sähkötupakka tulisi sallia

isäksi sähkötupakka on iisi sujauttaa taskuun, toisin kuten perinteinen tupakka mikä käy ongelmitta tumpattua maahan. Vähän tupakoiville PG saattaa kuitenkin antaa liian voimakkaan fiiliksen kurkkuun. Netistä sähkötupakan tilaaminen on erittäin helppoa vaikket sujuvaa englantia puhuisikaan niin kuten en puhu minäkään. Nykyisin onkin saatavana sähkötupakalle akkurunkoja, missä sen antamaa jännitettä pyritään säätää sekä se pysyy vakiona.

Automaattinen käynnistyy simppelisti imaisemalla tupakan tapaan, manuaalikäyttöinen käynnistyy nappia painamalla. Sähkötupakointi onkin aiheuttanut keskustelua myös asiakkaissa.

Continue reading

Onko sähkötupakka terveellinen?

admin Leave a Reply

Akku onkin sähkötupakan suurin prosenttimäärä ja tän tehtävänä on aiheuttaa energia mitä tarvitaan nesteen höyrystämiseksi. Sähkötupakassa onkin propyleeniglykolin myös myöskin varsinkin dietyleeniglykolia, nitrosamineja sekä pah-yhdisteitä elikkä vastaavia myrkkyjä kuten tupakassakin. Samaa ainetta käytetään laajasti esim. kosmetiikan valmistuksessa sekä kyseessä onkin huomattavan laajasti tutkittu ainesosa. Akkujen lataamiseen liittyy joka kerta pieni riski.

Itseäni se markkinointikielto ei henkilökohtaisella tasolla haittaa, tilaan kyllä sähkötupakkani muualta, sillä käytän nikotiinipatruunoita, mutta aivan periaatteesta harmittaa se Suomen politiikka. Aina ei kannata tilata kaikkein halvinta sähkötupakkaa, että laadukkaampi härpäke onkin mukavampi käytössä ja olemassaolevan informaation mukaan kestää pidempään.

Tästä johtuen sähkötupakan “savu” vaikuttaa kevyemmältä sekä pehmeämältä . Sähkötupakasta kirjoitetaan monesti myöskin nimityksellä sähkötupakka, e-savuke taikka sähköinen savuke. Höyry muodostaa patruunassa olevasta nesteestä, mikä koostuvat vedestä, propyleeniglykoliasta, nikotiinista sekä erilaisita aromeista tupakkatyypistä riippuen. Voiko tupakoinnin lopettaa sähkötupakan avulla? Sähkötupakka on oivallinen apuväline tupakoinnin lopettamiseen.

Tupakoinnin tunne voi tosiaan olla reippaan aito ja yhtä nautinnollinen kuin perinteinen sauhuttelu. Sähkötupakkaa ja siinä käytettävää nikotiinitonta liuosta voi kaupata kotimaassa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että akkuja täytyisi tarkkailla herkeämättä koko latauksen ajan. THL:n ylilääkäri Antero Heloma arvioi käynnissä olevan viikolla Helsingin Sanomissa, ettei sähkötupakasta ole tulossa uutta kessua, vaikka käyttäminen lisääntyisi yhä. Palopäällikön mukaisesti uhri oli käyttänyt sähkötupakkaa apuna tupakasta vieroittautumisessa.

Tuote ei pidä sisällään tavalliseen tupakkaan liittyvää myrkyllisiä aineita kuin häkää sekä tervaa. Yleensä aine koostuvat enimmäkseen propyleeniglykolista taikka glyseriinistä, mitä on jatkettu vedellä sekä erilaisilla makuaineilla. Myöskin hintakilpailu useiden jälleenmyyjien kesken tuntuisi olevan kovaa sekä normaalisti myyjät koittavat lisätä paketteihin jotakin joka erottaisi he toisista.

Niin ovat tehneet myöskin miljoonat ihmiset ympäri maailmaa. Se johtaa siihen niin että kuitenkin myyjillä on vastaavia tuotteita sikäli kokemattoman ostajan on hyvinkin harmittava sitä katsoa, näin hintavertailukin hankaloittuu ja se lieneekin ainakin osasyy mallimerkintöjen pihtaamiselle. Nikotiinituotteita voi jo myydä ruokakaupoissa, sikäli miksi onkin näin ihmeessä Suomalaiset verkkokauppiaat sekä kauppiaat eivät saa kaupata niikotiininesteitä sähkötupakoihin, ainoastaan kuluttajien täytyy ostaa he ulkomailta.

Focus Onlinen tietojen mukaan Saksassa jo yli miljoona ihmistä on siirtynyt sähkötupakkaan, vain Suomessa Sähkötupakan käyttäjämäärät mitataan Antero Heloman arvion (7.7.2012) mukaan toistaiseksi promilleissa. Sähkötupakka pitää sisällään vastaavaa elektroniikkaa kuin kaikki muutkin sähkölaitteet eikä nestemäistä materiaalia saisi valua mihinkään muualle kuten joihin sitä on tarkoitettu laitettavaksi.

Continue reading

Sähkötupakka ja valvira, legenda määräyksistä

admin Leave a Reply

Ensimmäisellä latauskerralla suositellaan että annat akun latautua noin kymmenisen tuntia, mutta tulevaisuudessa akun lataus kestää muutamista kolmeen tuntia. Itse olenkin käyttänyt sähkötupakkaa sisätiloissa kohta 12kk verran ilman minkäänlaisia haju- taikka värjääntymishaittoja. Erilaisten sähkötupakkatuotteiden osuus yrittäjän tupakkakauppojen myynnistä on merkittävä. Mikäli vähän kömpelöltä näyttävä napin painelu ei sinua haittaa, Joye510 on erinomainen valinta.

Kansainvälinen tupakkateollisuus otti yhteyttä viisi vuotta silloin ministeriöön ja toivoi tukea sähkötupakkatuotteisiin siirtymisessä, vaan turhaan. Lisää aiheesta saattaa lukea osiossa “Mkä onkin sähkötupakka?”. Homman koossa pitää tässäpä jo vähän antamaan periksi, eGoa ei voi enää millään sekoittamaan oikeaan kessua.

Oikean maun ja vahvuuden löytäminen onkin verrattavissa perinteisen tupakanpolttajan merkkiuskollisuuteen jotain tiettyä tupakkamerkkiä kohtaan. Myös automaattisella se pystyy vaan koen itse tän helpommaksi nappikäytöllä. Makuja löytyy suurinpiirtein jokainen samat kuten makeisistakin, onkin hedelmiä, kahvia, suklaata, teetä, toffeeta sekä toiset menevät jo lähemmäs hajuvesiäkin.

WHO ei sittenkään sulje pois mahdollisuutta, jotta sähkötupakkaa voitaisiin käyttää tulevaisuudessa tupakoinnin lopettamisen apuvälineenä, jos laitteen väitetyt hyödyt saatetaan todistaa luotettavissa tieteellisissä tutkimuksissa. Lopettamiseen kannattaa käyttää joko nikotiinikorvaushoitoa, jonka onkin tutkitusti tehokasta eivätkä ole terveydelle haitallista, taikka tupakastavieroituslääkkeitä.

Tuotteet rakennetaan yleensä joko VG taikka PG pohjaisina taikka näiden sekoituksena. Sähkötupakan täyttönesteen ainut myrkky onkin nikotiini, jonka on välttämätön ainesosa nikotiiniriippuvuuden tyydyttämiseksi. Mikään tutkimus ei ole todennut, jotta sähkötupakka ois vaarallista. Sähkötupakan käyttöä nikotiinista vieroittumiseen tuskin tukee se fakta, jotta tupakkayhtiöt ostavat heitä sähkötupakoita ja niiden nesteitä valmistavia yhtiöitä.

Alla esimerkkivideo tank-mallisen säiliön täyttämisestä. Sähkötupakkaa ja nikotiinipatruunoita ei voi tilata Suomesta. Sähkötupakan toimivuudesta tupakoinnin lopettamisen välineenä sekä sen terveysvaikutuksista onkin ristiriitaisia tuloksia. Oma jaksamiseni, hengitykseni, makuaistini, ja tyytyväisyys itsensä itseeni on parantunut kaksi kuukaudessa selvästi.

Tämä  tilanne on johtanut sen takia, jotta Suomalaiset yrittäjät ovat parantaneet tapansa ja ruvenneet majapaikkansa ulkomaille maihin, jotka ymmärtävät nämä asiat paremmin. Oikea polttamistekniikka käy isosti selväksi polttamisen vaikutuksesta.

Sähkötupakka – Sähköinen savuke

Vaikken polttanut kuten kenties vajaan askin päivässä, niin käsitettiin olevan mulla monesti hyvinkin voimakasta tupakkayskää, ainakin aamulla.

Continue reading