Category Archives: E-tupakka

Sähkötupakka huonoksi keuhkoille

admin Leave a Reply

Maaliskuussa 2012 päätti Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä kieltää sähkötupakoiden käyttämisen joukkoliikenteessä sekä kuljettajien taukotiloissa, perustellen juttua ensivaikutelmaltaan kessua muistuttavan sähkötupakan käyttämisen aiheuttamilla sekaannuksella ja hämmennyksellä sekä vedoten nestepatruunasta vapautuvien vesi- ja glyserolihöyryjen aiheuttamiin mahdollisiin hengitysoireisiin.

Sähkötupakkaan siirtymisen päästä olo paranee huomattavasti sekä rahaa säästyy koska sähkötupakoinnin kustannukset on alle 20 % tupakoinnin kustannuksista. Siinäpä silloin voi itse kukin arvailla jota on tilaamassa. Se on koko tuotteen toiminnallisuus noin yksinkertaistettuna, eikä tästä usein sen enempää tarvitsekaan tietää.

Sähkötupakka sekä röökaamisen lopettaminen

Lain mukaan käyttö on silti laillista periaatteessa joissa ainoastaan. Makuja löytyy suurinpiirtein kaikki samat kuin makeisistakin, onkin hedelmiä, kahvia, suklaata, teetä, toffeeta sekä toiset menevät jo lähemmäs hajuvesiäkin. E-savukkeista otetaan normisti pidempiä imaisuja kuin tavallisista tupakista.

Sähkötupakka täytyy kieltää

helmikuuta 2011 Vantaan käräjäoikeus vapautti sähkötupakoita ilman lääkemääräystä tilanneen miehen lääkerikossyytteestä, todeten ettei reseptiä tarvittu koska kerta-annokset oli niin vähäisiä. Hyvänä puolena pyritään pitää niin että varaosia onkin ongelmitta tarjolla useilta myyjiltä suosituimpiin malleihin sekä ne ovat keskenänsä yhteensopivia.  Sähkötupakka ei värjää hampaita sekä hengitys pysyy raikkaampana.

Aika lähelle tupakoinnin kokemusta kuitenkin päästään, silloin vesihöyry vaikka vaikuttaa sopivan lämpimältä ja maistuu (mausta riippuen) hieman tupakalta. Kuten kaikissa akuissa sekä paristoissakin, vaihtelee litium-akun jännite riippuen latauksen määrästä. Akun päässä oleva pieni LED-valo ilmoittaa milloin patteri on käyttövalmis.

Itse rullailen paperista yhden kulman puikoksi sormien välissä jonka kuluttua paperilla voi pyyhittyä myöskin sisäpintoja.

Continue reading

Sähkötupakka verkosta

admin Leave a Reply

Sähkötupakassa propyleeniglykoli höyrystyy, minkä vaikutusta ei ole oikeastaan todennettu, vaan käyttäjien kokemukset ovat olleet positiivisia. Pääkaupunkiseudun ravintoloitsijat on hieman hämmentyneitä lisääntyneen sähkötupakoinnin tähden. Sähkötupakan  keskimmäinen määrä on nimeltään höyrystin joten ihmisten kielellä höyrystin. Myöskään nikotiinia sisällään pitävät nesteet eivät ole lääkkeitä toiminnallisuuden mukaan. Miksi tupakoinnin lopettaminen tuntuu terveyteesi? Tupakat pilaavat keuhkojesi myös verenkierron.

Valmistajat vaativat sähkötupakan myyntiä tavallisena kuluttajatuotteena. Iso-Britanniassa hallituksen edustajat on kiinnostuneita etsimään vaihtoehtoisia nikotiinilähteitä sekä kannustamaan tupakoivia kansalaisiaan näiden käyttöön. Ensimmäisellä latauskerralla suositellaan niin että annat akun latautua noin kymmenisen tuntia, vain tulevaisuudessa akun lataus kestää muutamista kolmeen tuntia.

Tämän päätöksen vuoksi hänen kauppansa ajautui konkurssiin. Sähkösavukkeisiin käytettäviä nesteitä onkin saatavilla eri vahvuisina ja niihin on mahdollista lisätä makuja, mitkä tekevät käyttämisestä miellyttävämpää tottumattomille käyttäjille.

THL:n ylilääkäri Antero Heloma arvioi kuluvan viikolla Helsingin Sanomissa, ettei sähkötupakasta oo tulossa uutta kessua, kuitenkin käyttäminen lisääntyisi yhä. Sähkötupakan isoin määrä on patteri, toinen vastapuolisko on patruuna sekä tämän lisäksi höyrystäjä pystyy olla oma osansa.

Muun muassa Yhdysvaltain lääkeviranomaisen FDA:n (Food and Drug Administration) tutkimuksissa on käynyt ilmi, että sähkötupakat tuottavat hengityskaasuun pieniä määriä kasvaimia aiheuttavia nitrosamiineja sekä jäänestoaineessa käytettävää myrkyllistä dietyleeniglykolia (Westenberger 2009). Virasto kielsi keskiviikkona tekemällään väliaikaisella määräyksellä yhtiötä jatkamasta mainoskampanjaa radiossa ja lehdissä.

En väitä mitään, kysyn ainoastaan niin että miksi onkin näin tupakkayhtiöt pelkäävät pakollisia valmistusainelistoja isompi määrä kuin mitään markkinointirajoituksia vai lainsäädäntöä? Valviran edustajat selittävät jotta sähkötupakka onkin tuntematon suure, niin että sitä ei ole tutkittu. Nikotiini katsotaan kotimaassa lääkeaineeksi sekä ketkään ei ole toistaiseksi saanut lupaa lääkeaineiden myyntiin. Sähkötupakan käyttö on hyvinkin iisiä sekä näköisversioi totaalisen tavallisen savukkeiden käyttämistä.

Continue reading

Sähkötupakka historia

admin Leave a Reply

Tuote emuloi normaalia syöpäkäärylettä, vain sitä ei sytytetä, se ladataan erillisessä laitteessa. Tätä ainetta käytetään normaalisti elintarvikkeissa ja kosmetiikkatuotteissa. Sähkötupakka on turvallisempi vaihtoehto myös ympäristön kannalta; tulta ei käytetä, palovaaraa ei oo. Pellaksen argumentti (ei ole tutkittu tarpeeksi) on muutoin sama, millä tupakkayhtiöt aikoinaan yrittivät kiistää tupakan aiheuttavan kasvaimia, keuhkoahtaumaa yms.

Käytät laitetta omalla vastuulla. kosmetiikan valmistuksessa ja tämän turvallisuutta ihmiselle on todella laajalti tutkittu. Patruuna (aka Ampulli) toimii e-nesteen säiliönä ja patruunaan liitetyn suukappaleen avulla höyry hengitetään suuhun/keuhkoihin.

Lääkevalmisteilla on oltava voimassa oleva myyntilupa aikaisemmin kuin tämä voidaan tuoda markkinoille. Jokainen sähkötupakka jota markkinoilla kaupataan koostuu kolmesta osasta, joista pienin prosenttimäärä onkin enimmäkseen ampulli, tämän kuluttua käy lämmityselementti, sekä varsinaisen savukkeen suurimman osan muodostavat akku sekä led-valo.

2011). Litiumakku on yllättävän monimutkainen sekä pitää sisällään elektroniikkaa. Sen kautta voit jatkaa tupakointiin liittyviä tapojasi ilman savun aiheuttamia ongelmia sekä vieroitusoireita. Atomisaattoritoimisissa savukkeissa suurempaa savumäärää saadaan ongelmitta vaihtamalla siihen ns.

Sähkötupakan turvallisuutta ei oo osoitettu missään tutkimuksissa. Koko ajan kuulee uusia sähkötupakan vastustamiskeinoja ja kieltoja sähkötupakalle latelee eri paikoissa kuin ravintoloissa sekä yleisissä tiloissa. Jos kyseessä onkin ampulli, nestepatruuna on tarkoitettu kertakäyttöiseksi sekä on noin ollen jo valmiiksi täytetty. Sähkötupakoissa ei käytetä NiCd-akkuja, joten lataamisen syklistä ei tartte huolehtia.

Sähkötupakkaa voit käyttää missä tahansa, jotta sähkötupakan muodostama höyry ei tuota muille terveys- eivätkä hajuhaittoja. Sähkötupakan neste on useimmiten propyleeniglykolipohjainen. Sähkötupakan kautta saat myös helposti vähentää nikotiiniannostasi portaittain ja välttää pahat vieroitusoireet taikka voit jatkaa nikotiinin käyttöä turvallisemmin, vailla tuhansia ylimääräisiä aineita.

Sähkötupakkalaitteissa käytettävä neste onkin tupakkalaissa tarkoitettua tupakan vastiketta.

Continue reading